Blog

PFOA vrije pannen van Royalty Line

De laatste tijd horen wij het steeds vaker: zijn de pannen van Royalty Line PFOA vrij? Het antwoord is ja. Maar wat is PFOA precies? Om PFOA te begrijpen zullen we een stapje terug moeten nemen en beginnen bij PTFE. PTFE is op zichzelf niet schadelijk. Ook niet als de pan verslijt en er deeltjes los komen die je vervolgens binnen krijgt. Het gevaar ligt in oververhitting.

Het gebruik van teflon of pfoa is namelijk ongezond voor je lichaam. De pan kan ook de smaak van het eten verpesten. Bij te hoge temperaturen valt PTFE uiteen, waarbij onder andere de stof PFOA (perfluoroctaanzuur) vrijkomt. Deze stof heeft de functie van bindmiddel om de Teflon-laag aan de pan te hechten. PFOA werd in het verleden veel in verband gebracht met nierfalen, hoog cholesterol en kanker. Gelukkig is de stof PFOA ook verboden voor fabrikanten om te gebruiken in pannen. 

Gezond koken

Je kunt gieren en koken van plezier zonder zorgen, want onze pannen zijn PFOA-vrij. Dit zorgt ervoor dat je geen schadelijke stoffen binnenkrijgt. Koken met Royalty Line is leuker dan ooit en het gebruik van deze pannen is ook nog eens gezond voor je lichaam. Dit komt omdat er weinig tot geen olie gebruikt hoeft te worden tijdens het koken. 

De pannen van Royalty Line zijn geschikt voor diverse soorten warmtebronnen zoals gas, elektra, inductie en keramische kookplaat. Ze zijn bovendien enorm gemakkelijk schoon te houden door na het koken met een keukendoekje en een beetje zeep de pannen heel eenvoudig schoon te vegen. Het beste is dat je nog nooit zo lekker hebt kunnen koken met deze pannen! Royalty Line biedt een grote keuze in pannen en pannensets. Royalty Line past aan in de behoefte van de consument. De pannen zijn duurzaam en hebben een langere levensduur.

Royalty Line pannen kopen

Kook Factor is al jaren het adres voor kookbenodigdheden en de pannen van Royalty Line. In onze webwinkel hebben wij een zeer uitgebreid assortiment aan kookartikelen voor zowel de professional als de hobbykook. Wij bieden een ruim assortiment kookaccessoires, kookgerei, keukengerei en nog veel meer voor de kookliefhebber. Onze collectie wordt regelmatig vernieuwd. Bestel zeker een keer bij Kook Factor! Kook Factor is het adres voor al uw professionele en hobbykookartikelen. Er zijn veel mensen die gebruik maken van de mogelijkheden die internet biedt. Het is een stuk eenvoudiger om iets te zoeken en te bestellen. Duizenden mensen bestellen daarom al bij Kook Factor.